Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-08@17:53:02 GMT

انگلیسی زبان خارجی غالب در مدارس کشور است

تاریخ انتشار: ۱۵ مهر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۵۵۱۸۸۶

انگلیسی زبان خارجی غالب در مدارس کشور است

امکان ارائه آموزش زبان‌های خارجی از جمله فرانسه، آلمانی، اسپانیولی، ایتالیایی، چینی و روسی در مدارس در شورای عالی آموزش و پرورش تصویب شده است. پس از تصویب این مصوبه، پیشنهاد آموزش زبان چینی در مدارس ایران از سوی برخی مسوولان و کارشناسان آموزشی مطرح شد.

این پیشنهاد اولین بار از سوی علی ذوعلم رییس سابق سازمان پژوهش و برنامه ریزی آموزشی عنوان شده بود تا زبان چینی و عربی (البته نه به شکلی که هم اکنون در مدارس آموزش داده می‌شود) در کنار زبان‌های دیگر، به فهرست آموزش‌های دانش‌آموزان افزوده شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی پیشنهاد داده بود که سازمان پژوهش و برنامه ریزی آموزشی باید برای زبان‌های مطرح و مهم دنیا که تعامل بیشتری با آنها داریم، برنامه درسی و محتوای لازم را آماده کند.

محمود امانی طهرانی روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار گروه دانشگاه و آموزش ایرنا درباره آموزش زبان چینی در مدارس افزود: یک مصوبه در شورای عالی آموزش و پرورش وجود دارد که آموزش تعدادی از زبان‌های خارجی در آن مجاز اعلام شده است که این تعداد می‌تواند با تصویب یک مصوبه دیگر کم یا زیاد شود.

وی افزود: اینکه تمام زبان‌های خارجی مصوب در نظام آموزش رسمی توسط آموزش و پرورش آموزش داده شود، امکان عملیاتی شدن ندارد و باید برای این کار فرمول‌های دیگری ایجاد شود.

دبیرکل شورای عالی آموزش و پرورش ادامه داد: بطور مثال اگر قرار باشد که کتاب زبان‌های دیگری مانند چینی تولید شود، می‌توان از موسسه‌های توانمند که صلاحیت آنها به رسمیت شناخته شده بهره برد. دانش‌آموزانی که تمایل به یادگیری زبان دیگری دارند، می‌توانند این درس را در سایر موسسات تاییدشده توسط آموزش و پرورش آموزش ببینند، پس از آن نمره ارزشیابی آنها در کارنامه درج شود.

امانی طهرانی خاطرنشان کرد: حتی ممکن است بنای آموزش در یک مکان و مبنای ارزش‌یابی جایی دیگر باشد که مطمئن شوند، آموزش دانش‌آموزان کامل شده است.

بیشترین مطالبه برای یادگیری انگلیسی است

وی تاکید کرد: بر اساس سند تحول بنیادین، آموزش زبان خارجی جزو بخش‌های نیمه تجویزی یعنی انتخابی است. در واقع اصل اینکه دانش آموزان باید یک زبان خارجی را یاد بگیرند، اجبار است اما تصمیم گیری درباره اینکه کدام زبان را باید انتخاب کنند در اختیار دانش آموزان است.

دبیرکل شورای عالی آموزش و پرورش افزود: تصور بر این است که در سال‌های طولانی آینده، همچنان جریان اصلی زبان خارجی که توسط وزارت‌خانه قابلیت ارائه دارد، همان آموزش زبان خارجی عمومی انگلیسی است چرا که این زبان بیشترین مطالبه را از سوی دانش‌آموزان دارد.

امانی طهرانی یادآور شد: سایر زبان‌های مصوب برای دانش‌آموزانی که تمایل به یادگیری دارند، می‌تواند باز باشد اما شرایط ارائه آموزش به آنها باید اندیشیده شود.

ارائه زبان چینی موضوعی مرتبط با مدیریت داخلی است

وی همچنین درباره پیشنهاد سازمان پژوهش برای تولید کتاب درسی به زبان چینی اظهار داشت: سازمان پژوهش به لحاظ قانونی اجازه تولید کتاب‌ زبان‌های مجاز مصوب در فهرست را دارد؛ چراکه آموزش زبان خارجی انتخابی است.

دبیرکل شورای عالی آموزش و پرورش افزود: متقاضی یادگیری زبان چینی بسیار کم است؛ از این رو سازمان پژوهش و برنامه ریزی آموزشی می‌تواند کتابی را خود تولید کند یا مهر تایید به تولیدات یک موسسه‌ای بزند اما اینکه وزارت آموزش و پرورش توان فنی ارائه خدمات آموزشی این زبان را داشته باشد یا خیر، یک امر مدیریتی داخلی است.

به گزارش ایرنا، علی محبی سرپرست معاونت برنامه‌ریزی درسی سازمان پژوهش و برنامه‌ریزی آموزشی از احتمال ورود زبان چینی به فهرست آموزش زبان‌های خارجی دانش‌آموزان خبر داده و گفته بود که در سال ‌جاری افزودن زبان چینی به فهرست آموزش زبان‌های‌ خارجی دانش‌آموزان را بررسی می‌کنیم.

اما غلامرضا کریمی رییس مرکز امور بین‌­الملل و مدارس خارج از کشور وزارت آموزش و پرورش گفت: معلم زبان چینی برای تدریس در مدارس دولتی نداریم؛ بنابراین در حال حاضر امکان تدریس این زبان فراهم نیست.

برچسب‌ها مدارس شورای عالی آموزش‌ و پرورش دانش‌آموزان

منبع: ایرنا

کلیدواژه: مدارس شورای عالی آموزش و پرورش دانش آموزان مدارس شورای عالی آموزش و پرورش دانش آموزان اخبار کنکور سازمان پژوهش و برنامه ریزی آموزشی شورای عالی آموزش و پرورش زبان های خارجی دانش آموزان زبان خارجی آموزش زبان زبان چینی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۵۵۱۸۸۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

امروز با درایت رهبر،آموزش و پرورش به مساله اول کشور تبدیل شده است

به گزارش خبرگزاری مهر، به نقل از وزارت آموزش و پرورش، رضامراد صحرایی وزیر آموزش و پرورش در آئین گرامیداشت معلمان پیشکسوت در انجمن مفاخر ایران افزود: تکریم مقام و شأن معلم امروز در جامعه به گفتمان تبدیل شده است و معتقدیم معلم به عنوان معمار آینده کشور خواهد بود.

وی با اشاره به بیانات مقام معظم رهبری مبنی بر اینکه معلمان زیرساخت سرافرازی کشور را می‌سازند، اظهار داشت: در صورتی که جایگاه و مقام معلم در جامعه ارتقا یابد به طور یقین همه افراد جامعه که بخشی از آن دانش‌آموزان هستند به مقام بالاتری دست خواهند یافت.

صحرایی ادامه داد: امروز آموزش و پرورش به درایت رهبر معظم انقلاب به عنوان مساله اول کشور تبدیل شده است و باید همه به این موضوع توجه جدی داشته باشیم.

وی از مدرسه به عنوان مکانی برای رشد و شکوفایی نسل‌های آینده‌ساز کشور اشاره کرد و گفت: در صورتی که مکان‌های تعلیم و تربیت دانش‌آموزان به سمت شکوفایی و رشد حرکت کنند به طور یقین آینده دانش‌آموزان به عنوان آینده‌سازان مملکت هم شکوفا خواهد شد.

وزیر آموزش و پرورش اظهار داشت: در حال حاضر آموزش و پرورش بیش از ۴۴ درصد مجموعه دولت را تشکیل می‌دهد که همین موضوع باعث شده که دولت نیز نگاه مثبت به این وزارتخانه با جامعه آماری بالای معلمان، فرهنگیان و دانش‌آموزان مشغول به تحصیل در مدارس داشته باشد.

وی ادامه داد: در صورتی که آموزش و پرورش به سمت فعالیت‌ها و آموزش‌های مهم خود در عرصه تعلیم و تربیت حرکت کند همه فعالیت‌ها در کشور به این سمت حرکت خواهد کرد.

صحرایی در ادامه به فعالیت‌های انجمن مفاخر اشاره کرد و گفت: انجمن مفاخر امروز از کسانی تقدیر می‌کند که مفاخر را تربیت کرده‌اند.

آموزش و پرورش نه تنها اولویت بلکه باید «اولیت» داشته باشد

حجت الاسلام عبدالحسین خسروپناه دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی نیز در این آئین با اشاره به اینکه هیچ فخری بالاتر از معلم نیست، گفت: معلم کار پیامبران را انجام می‌دهد. معلم جهل متعلم را به علم و آگاهی تبدیل می‌کند.

وی با تاکید بر اینکه آموزش و پرورش نه تنها اولویت بلکه باید «اولیت» داشته باشد، اظهار داشت: سه شرط برای تحقق این علم لازم است؛ نخست اینکه اولویت هر نظامی باید تعلیم و تربیت باشد. برخی بر می‌گویند که این وزارتخانه فقط مصرف می‌کند و هزینه می‌کند، این ناشی از درک ناصحیح است زیرا بزرگترین سرمایه و تولید سرمایه در آموزش و پرورش صورت می‌گیرد.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به تصویب نقشه راه سند تحول بنیادین آموزش و پرورش گفت: برای نخستین بار یک وزیر آموزش و پرورش وقت گذاشت و نقشه راه سند تحول بنیادین آموزش و پرورش را در شورای عالی انقلاب فرهنگی تصویب کرد.

کد خبر 6100826

دیگر خبرها

  • باید از دالان کنکور به اشتغال دست پیدا کنیم
  • امروز با درایت رهبر،آموزش و پرورش به مساله اول کشور تبدیل شده است
  • خبر مهم آموزش و پرورش برای دانش‌آموزان و معلمان
  • راهیابی یک اثر از ملایر به جمع ۱۲ تئاتر برتر دانش آموزان کشور
  • ثبت‌ نام کلاس‌اولی‌ها از فردا آغاز می‌شود
  • ثبت‌نام کلاس‌اولی‌ها از فردا آغاز می‌شود
  • ۲۰ چمن ورزشی ویژه دانش آموزان در زنجان افتتاح شد
  • کمبود ۷۰ هزار مشاور و نیروی پرورشی در مدارس/ برنامه‌ریزی برای اوقات فراغت دانش‌آموزان
  • کمبود ۷۰ هزار مشاور و نیروی پرورشی در مدارس 
  • آغاز ثبت‌نام کلاس اولی‌ها از چهارشنبه